TV show: Dark


След като гледах Stranger thing по-рано тази година бях убедена, че по-готин и оригинален сериал няма как да се направи. Но страшно много съм грешала. Представям ви мовят нов любим сериал- Dark. 
Сериалът е продукция на Netflix, но е едно от европейските им изпълнеия. Много хора могат да се отказаж от сериала много преди да са започнали да го гледат поради факта, че е на немски език, но според мен това го прави още по-добър. 
Когато излезе трйлърът на сериала много хора, дори и аз направихме съпоставка с гореспоменатата продукция на Netflix - Stranger things и още един филм, който излезе по-рано тази година - IT. Определено има елементи, които са част от сюжета и на двете продукции. Единствените допирни точки между IT и Dark са това, че и в дете става въпрос за малък град, в който изчезват деца и дадени събития се случват през определен  период от време. А връзката между Stranger things и Dark e, отново маклитя град и изчезналите деца. 
Докато в Stranger things се случват паранормални събитя, то е Dark, всичко е чиста наука. 
Искам да споделя много неща относно сериалa и това как оставя съзнаието ми в една гигантска каша след като изгледах първият сезон, но не искам да ви развалям удоволствието от гледането. Ще ви разкажа малко, колкото да подтикна интереса ви. 
Историята се развива с малък немски град през ноември. Всички в града се познават. Всеки е женен за някого от града и няма много чужди хора. Изчезва едно от децата в града и го няма повече от 2 седмици. Полицията в града прави всичко по силите си, за да намери изчезналото дете. Край града има гора, в която има пещера, в която никой не знае какво има. Група деца от училище решават да потърсят изгубеното момче в пещерата. Когато са там обаче чуват странен звук и всички побягват в паника. Шерифът на града започва да търся още по-усилено, коагто неговото собствено дете е изгубено същата нощ в гората.
Зад цялата история стои една добре обмислена история за пътуване във времето, черни дупки и това дали могат да бъдат спряни. Първият сезон има доста отворен край, който се очаква да се продължи в новият сезон, който е вече потвърден от Netlix. А докато това се случи, изгедайте първият сезон, обещавам ви, че няма да съжалявате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com