Book: Letters from Father Christmas by J.R.R Tolkein


Не съм чела много коледни книги и като цяло не съм виждала голям смисъл в тях. Но когато открих на миналогодишния панаир на книгата тази прекрасна корица на издателство Колибри, някак усетих вътрешно привличане и поисках да я имам. 
От тук насетне мога да кажа, че това, ще бъде книга, който ще чета всеки декември, защото никога не съм усещала по-силно коледно настроение от както бях малка и още силно вярвах в Дядо Коледа. 
Ако и вие искате да си върнете това усещане за Коледа отдайте се на това прекрасо четиво. Книгата е изключително лека за четене. Състои се от куп писма и много много илюстрации, който самият Дж. Р. Р. Толкин е нарисувал. 
Всички знаем, че Толкин има развихрено въображение, благодарение, на което създава един от най-значителните светове в историята на фентазито. Това него въображение му помага да пише всяка година писма на децата си от името на Дядо Коледа. В тях той разказва за куп неща, които се случват на Северният полюс през годината, докато Дядо Коледа се подготвя за Коледната вечер. Той измисля, куп герои, които се появяват с всяко ново писмо. 
Дори по време на Втората световна война, той успява да оправдае оскъдните подаръци, които Дядо Коледа е успял да донесе.
През годините децата му порастват и в един момент писмата започват да стават все по-кратки и в един момент Дядо Коледа просто казва временно с


богом на тези деца, защото има куп други деца, които очакват писама от него. 
Книгата е един страхотен подарък за малките, които още вярват в белобрадия старец, но и за тези, които са изгубили вече вяра в него. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com