Book: Joyland by Stephen King


Купих тази книга преди близо 5 години, коагто имах малка треска по Стивън Кинг, но за жалост тя не продължи дълго. И така тази прекрасна книга хващаше прах толкова време на рафтовете ми и беше разнасянa по толкова много места, докато не попаднах на ревю на Алекс от Четат ли двама на няколко книги на Кинг. Мисля, че всчки знаме, че когато Алекс говори за книги може да накара всеки да прочете нещо.
Ако сте фенове на Кинг, то няма как да пропуснете тази книга. Но ако сте фенове на ужаса, тази може да не е точно за вас. Джойленд е по-близо до трилъра и криминалния жанр, колкото до ужаса. Но това не е прави по никаъв начин по-малко добра книга. 
Историята се развива около увеселителния парк Джойленд. В парка се подвизават както стари работници, които са навлезли в увеселителния бизнес, така и всяко лято се наемат нови работници, основно студенти, които си търсят работа за лятната ваканця. Увеселителният парк се намира до малко градче на брега на океана. Мечтата за всеки студент.
Главният ни герой е точно един от тези студенти. Той страда от разбито сърце и точно едно лято далеч от всичките му проблеми би му помогнал да разбере какво иска от живота.
За сега всичко ви звучи твъреде спокойно, нали? Разбира се трбява да има нещо анормално в цялата история. Всеки увеселителен парк има влакче на ужасте, но това в Джойленд е мало по-особено. Преди години млада жена е убита на него. Носят се легенди из песонала, че нейният дух все още витае из лунапарка. Но това не е единственият проблем, нейният убиец е все още неизвестен.
Мисля, че повече не ви трябва да знаете, за да искате да прочетет тази история. 
Един нетипичен роман за Кинг, но определено си заслужава да бъде прочетен. За жалост не открих информация да се очаква каквато и да е екранизация на романа, но да се надяваме в бъдеще да се случи и това. 
Бих препоръчала книгата на всеки, който не знае с какво да започне на Кинг. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com