TV show: Jane The Virgin


Всяко момиченце си представя живота си от малка. Как ще открие перфектната работа, ще срещне любовта на живота си, ще имат голяма сватба и ще си народят куп прекрасни дечица. Няма да ви лъжа и аз така си мечтаех и си мислех за живота когато бях малка. Нещата обаче въобще не са така и живота ми го показа, но също и този сериал.
Непорочната Джейн е изключително емоционален и изпълнен с обрати. За 5-те си сезoна и общо 100-те епизода, сериалът ме е научил на много повече за живота отколкото всеки друг.
Всеки, който е гледал дори поне един епизод знае какво задушевно чувство носи този сериал.
Ако все пак никога не сте попадали на продукцията ще ви кажа с две-три думи какво може да очаквате. Историята се върти около Джейн, която е отгледана от майка си и баба си. Възпитана е като вярна католичка от баба си и в основата на това стои обета и да се пази непорочна до сватбата си. Всичко в живота на Джейн е нормално, докато след един рутинен преглед при гинеколога си тя бива осеменена. И така Джейн е бременна с детето на изключително красивият и богат Рафаел Солано без дори да е правила секс с него или с когото и да е. След тези събития героинята трябва да вземе куп важни решения за живота си. Няма да ви развалям интереса към сериала като разкривам още подробности, но обещавам, че в него има по нещо за всеки - екшън, драма, мистерии и, разбира се, много любов и романтика. 
Важно е да се спомене, че в сериала има много препратки към латиноамериканската култура и най-вече към теленовелите. Няма да излъжа ако кажа, че не съм добре запозната с тях. Та кой като малък не е гледал "Трима братя, три сестри" или "Робинята Изаура".
Напълно заслужено трябва да отделя и минутка внимание на актьорският състав на сериала. Непорочната Джейн ме запозна с Джина Родригес и мога спокойно да кажа, че съм влюбена в тази жена. Изключително добра актриса, изключително позитивен и забавен човек. Ако не я следвате из социалните мрежи, много изпускате и ако не сте гледали последният й филм - Someone Great, също сте изпуснали много. Определено Непорочната Джейн е продукцията, която я изтласква в кариерата й и актрисата има изключително сантиментални чувства към нея. За перфектната й игра може най-добре да говори едни монолог от последния сезон на сериала, който е изключително забавен  и дори да не сте гледали сериала мисля, че би ви забавлявал.
Мисля, че няма как да не отдадем и нужното внимание на Джъстин Балдони, който играе така привлекателния Рафаел Солано. Неговият герой е доста тежък въпреки блясъка около него. Мисля, че Балдони се справя с ролята му повече от перфектно. Можем да видим героя през различните му фази през сезоните и всеки път е все по-автентичен в ролята си от предишния.
И разбира се един герой, който, няма да лъжа, въобще не харесвах в началото, а именно Петра Солано. Всички ужасни неща, които е правила през всички сезони, някак се изпаряват от съзнанието ми последните два сезона и Петра ми става любимка. Бих казала, че градацията в героите при нея е най-силна, а Yael Grobglas ( не искам да рискувам да пиша името на кирилица) е идеална за тази роля. Справя се повече от идеално.
Предпоследният епизод на сериала беше по-скоро обзор на тези 5 години, в които са снимали сериала. В този епизод може да видите, колко е задушевна средата на сета и как каста се чувства като едно голямо семейство, което не е лъжа, тъй като Джина Родригес се омъжи по-рано тази година и много голяма част от колегите й от сериала присъстваха на този така важен за нея момент.
За финал, мога да кажа само едно огромно благодаря на този сериал, определено ще ми липсва. Ако все още не сте го гледали дайте му шанс, няма да съжалявате.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com