Book: Red Queen by Victoria Aveyard

Хайпа около тази книга, дори около поредицата отдавна отмина, но аз разбира се винаги съм малко закъсняла. Да си призная книгата купих много навреме още когато излезе на българския пазар през 2015, но тогава някак не ми се четеше нещо такова и я оставих за по-късно. Е, това по-късно дойде след 4 години, но както са казали хората по-добре късно отколкото никога. Радвам се, че дори късно прочетох тази книга и навлязох в света, който Виктория Айвярд е създала.
Ще започна с това, какъв е основният сюжет на книгата. Бих могла да определя книгата като антиотопия с привкус на фентъзи. Историята проследява живота на едно младо момиче - Мер, която има червена кръв. Всички с червена кръв като нея живеят в села и работят за така наречените Сребърни. Името на тази част от населението на света идва от цвета на кръвта им, а именно сребърен. Още нещо ги отличава от Червеите, а именно това, че всеки Сребърен принадлежи на род, който се слави с определена дарба и всички от този род имат различни способности. От контролиране на вода, огън, метал до манипулиране на мисли и хора. Разбира се, Сребърните са тези, които управляват страната и решават какво и как ще се случва. Обрата в така идеално развития свят на Сребърните идва, когато нашата главна героиня, Червена по кръв, но със способности на Сребърна. Повече няма да ви издавам, но съм сигурна, че сюжета ви грабна вниманието.
Стилът на писане на Виктория Айвярд е изключително увлекателен. Аз не съм човек, който обича да чете за битки и екшън моменти, много често губя нишката в такива сцени, но при Айвярд тези моменти бяха описани изключително точно. Авторката е успяла да развие много добре главните герои, дори някои второстепенни, към които успяваш да се привържеш. Определено имам много неясноти около света, която е създаден в книгата, но съм убедена, че повече подробности и детайли ще има в останалите книги от поредицата. В книгата има от всичко по-малко - любов, битки, политически размирици и доста изненади. Определено последните 100 страници от книгата четох със зяпнала уста.
Нямам търпени да продължа поредицата и да разбере повече за героите и света. Определено ми стана любима.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com