Getting back to normal


Завърших! Най-сетне мога да го кажа. Завърших бакалавърската си степен по счетоводство. Все още нямам диплома, с която да ви се похваля, но успешно взех всички семестриални изпити от последния си курс, а и държавния си изпит.
Последните четири години от живота ми в момента са ми като едно. Не мога да различа какво се е случило в първата ми година и какво в последната. Хората, с които се запознах, имам чувството, че ги познавам от най-малко 10 години. Всичко ми изглежда толкова странно като знам, че няма повече.
Е, разбира се, има още. На есен съм с намерения да запиша магистратура по счетоводство, но до тогава ще се порадвам на двата месеца лято, които имам. Вече мога спокойно да чета книга, без да изпитвам вина, че не чета някой учебник. Мога да изгледам всички сериали, които съм си набелязала. С две думи искам да се върна към нормалното ми състояние.
Около изпитите исках да се отдам само на тях, за да мога да изкарам възможно най-добрите резултати, които мога. Опитах се за 2 месеца да преговоря и на места да науча наново неща от последните 4 години. Не беше най-успешното решение в живота ми. Два месеца са напълно недостъчни, но съм щастлива, че приключи.
По време на този изпитен период, рутината ми беше съсипана, не отделях време за себе си, както и за хората около мен. Това, което искам да възвърна в живота си сега е старата така позната рутина.
Аз съм сутрешен човек и нещо, което за мен беше нормално е да ставам в 5ч. всяка сутрин и да се отдавам или някое домашно задължение или на четене. Опитвам се да се върна на този мой режим. За сега успешно втора седмица успявам да ставам рано и да имам всичкото време на света преди работа.
Друго нещо, което изграждаше рутината ми е храната. Бях свикнала да си приготвям храна за работа така и храна за вечеря вкъщи.За мое щастие половинката ми ме заместваше, в това отношение през изпитния период. Аз все още се лутам и не успявам всеки ден да приготвям храна, но силно се надявам скоро даже да планирам седмица напред какво ще готвим вкъщи и да пазаруваме по-ефективно, знаейки какви продукти ще са ни нужни.
Последното нещо, което запълва рутината ми е срещите с приятели и роднини. Не съм виждала кръстниците си от повече от месеци, а те живеят на няколко спирки с трамвай от нас. Нямам причина да не се отбия да ги видя. Всички приятели, които не съм чувала от месеци, сега е моментът да се обадя на всеки един от тях и да се организираме да излезем и да наваксаме случилото се последните месеци.
Тези малки неща правят ежедневието ми пълноценно и цветно. Знам, че този пост не е най-интересното нещо за четене, но по-скоро го написах за себе си. Имах нужда да събера парченцата от деня ми в едно.

Споделете, кои са вашите рутини, които правят ежедневието ви, това което е ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com