TV Show: The act

Последната сесия от бакалавъра ми наближава и аз гледам все повече сериали. Преди време бях споделила трейлърa на този сериал във фейсбук страницата на блога и определено очаквах сериала с нетърпение поради две причини: първо, базиран е на реални събития и второ, съдържанието му е далеч от това, което гледам предимно (драма и фентъзи). 
Ще ви разкажа историята, и това няма да е спойлер, тъй кат още в първия епизод става ясно какво се е случило, но все пак ти остава интересно до края. Може да прочетете много за тази история в интерет, тъй като този случай е бил пълен прецедент за Америка. 
Джипси е в инвалидна количка, има рак, храни се през тръбичка в стомаха си, защото не може да смила храната и има още един куп  други заболявания, алергии и здравословни проблеми. Или поне така си мисли тя. От много ранна възраст тя е отгледана единствено от майка си, която е тази, която открива всяко едно заболяване на дъщеря си. 
Момичето е известно в странната с проблемите и заболяванията си и много хора изпращат на семейството средства, подаръци, дори къщата, в която живеят е подарък. 
Тъжното е, че Джипси е в идеално физическо здраве и колкото по-голяма става толкова повече неща открива за себе си, които не са верни, и които майка й е успяла да и вмени. 
Превратната точка идва в момента, когато момичето не може да бъде затворник на майка си повече и взима радикалното решение да я убие и да избяга с приятеля си, който намира в интернет. 
Историята е напълно реална и това е още по-плашещото. Години наред това семейство се е възползвало от държавата и от добротата на хората. Още по-жалкото е, че нито един лекар не е провел тестове или изследвания на Джипси, а всяка дума на майката се е приемала за правилна. Лично аз изпитвам ужас от идеята в какъв свят живеем и доверието, което може би някога съм изпитвала към хора в такова неравностойно положение е напълно изчезнало.  
Продукцията е много добре изградена.Има моменти на ретроспекция, които обясняват държанието на героите. Актрисата, която игра Джипси - Джои Кинг, е брилянтна. Изключително добре игра и от странна на Патриша Аркет и Калъм Уорти. Аркет е в ролята на майката, а Уорти играе интернет приятелят на Джипси. Той много добре успява да представа героя си с всичките му специфични черти.
Сериалът напълно си заслужава. Само 7 епизода е, няма да ви отнеме много време. Някои от сцените, могат да ви оставят доста шокирани и дори травматизирани за дни , имайте го предвид. Силно се надявам , да не решат да направят продължение, ще развалят цялата красота, на направеното до тук. Вижда ли сме го с други сериали. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com