Book to movie adaptations in 2019

Новата година дойде, а с нея и куп заглавия, които ще залеят кината. Все по-често виждаме любимите ни книги на голям екран. Ето и някои от заглавията, които са адаптирани по романи и се очакват по кината през 2019.


Това е от заглавията, които са за цялото семейство. Приключения и екшън в един утопичен бъдещ свят, в който няма жени или поне така си мислят всички. В този свят всеки чува мислите на всеки. 
Името на филма идва от името на трилогията. Първата книга "Не пускай ножа" излиза през 2008 и точно върху нея ще бъде базиран филмът. Все още няма официален трейлър, както и дата за премиерата не е сигурна. По първоначални данни е насочена дата 1 март, но някои сцени ще бъдат презаснети в началото на тази година. Със сигурност знаем, че в главните роли ще се превъплътят любими актьори като Том Холанд, Дейзи Рийдли, Ник Джонас и още много други. Ако искате да прочетете поне първата книга от трилогията преди да гледате филма може да го направите, издателство Artline Studios отдавна са я издали на българския пазар.


Източник: imdb.com


Това заглавие го следя от доста време, още от обявяването на започването на снимането му от режисьора на продукцията Джъстин Балдони, който много от вас могат да знаят от ролята му на Рафаел в един от най-любимите ми сериали Jane the Virgin.
Историята се разказва за двамата млади, но за жалост болни младежи, които прекарват по-голяма част от живота си в болници, където се запознават. Стела, която е главната героиня, чака за трансплантация на нови бели дробове и стриктно спазва всички предписания от лекарите, най-вече това да странни от болни хора на шест крачки.
Мисля, че не е нужно да ви казва повече, за да се досетите, че това е романтична история, която е много вероятно да ви разплаче. Тази продукция има насрочена дата за премиера и тя е 22 март. Тук може да видите трейлъра на филма и да се подготвите носните кърпички. Кол Спраус и Хейли Лу Ричардсън ще бъдат в главните роли, а издателство Ибис направиха възможно да прочетем това заглавието на български преди да гледаме филма.






Източник: imdb.com
Ето и едно заглавие за феновете на ужасите. Още едно заглавие от любимият Стивън Кинг ще бъде показано на големият екран. Тази година очакваме също да видим втората част на филма ТО. В Гробище за домашни любимци ще се срещнем със семейство, което се мести от големия град в малка ферма извън града, но изглежда в горите около фермата има много повече от колкото си мислят те. Продукцията вече има насрочена дата за премиера - 5 април. В ролите ще видим Джон Литгоу, Джейсън Кларк, Ейми Сейменц и много други. Тук можете да видите трейлъра за заглавието и да се подготвите психически за ужаса. Ако все още като мен не сте чели книгата можете да го направите преди да гледате филма, издателство Брад са се погрижили да го има на български.










Източник: imdb.com


Още един тийн ромна ще бъде превърнат във филм. В тази история няма болни или умиращи тинейджъри, но отново любовта е тази, която ги среща. Двама напълно непознати се срещат случайно в Ню Йорк и от тук започва тяхната история. В ролите ще видим много млади актьори, за които продукции като тази може да бъде техният голям пробив. В двете главни роли ще видим Чарлс Мелтон, който някои от вас могат да знаят от Riverdale, отново любим мои сериал, и Яра Шахиди, която има повече роли в анимации на глас на много героии. Точна дата за премиерата няма, но се очаква в края на лятото тази лента да излезе по кината. Имате достатъчно време да прочетете романа преди да видите филма, издателство Ибис да се погрижили да имаме тази история на българския пазар. 


Източник: Liberty Bay Books
Това е едно продължение, което аз очаквам с нетърпение, въпреки че все още не съм, гледала първата част  (мисля, че е крайно време да си направя регистрация за Netflix). Това лято се появи на бял свят супер сладкия ром-ком До всички момчета, които съм обичала, и всички меко казано полудяха по него. Нескромно мога да кажа, че благодарение на тази продукция Ноа Сентинео успя да събере въздишките на всички, момичета, които разбраха за неговото съществуване. Няма как да не отдадем и нужното внимание на неговата екрана половинка Лана Кондор. Актрисата от азиатски произход беше повече от подходяща за ролята на сладката Лара Джийн. Ако все още не сте гледали първият филм задължително го направете преди да отидете да гледате този, а още по-добре ще бъде да прочетете двете новели преди да гледате каквото и да е. Отново издателство Ибис са превели тази прекрасна трилогия, която не е за изпускане. Все още нямаме дата за премиера, но за сметка на това Нетфликс пуснаха много сладко видео, с което обявиха, че ще заснемат продължението. Може да го видите тук .







Източник: imdb.com
Една драма с интересен сюжет също ще можем да видим на големия екран. Историята разказва за момче, което губи майка си, когато е още дете и бива отгледано от богато семейство. Младият Тео открива страст към изкуството, с която преоткрива майка си. Премиерата на филмът е насрочена за 11 октомври, а в главните роли ще видим много познати лица като Никол Киднам, Люк Уилсън, Ансел Елгорт и още много други. Хубаво е, че премиерата е чак есента, за можем да прочетем над 900-те страници, които издателство Еднорог е публикувало за нас.








Още една романтична история, която ще видим през 2019 и още герои, в които ще се влюбим. Начинът, по който Тео и Вайлет се сещат е до някъде трагичен, но определено слага ново начало и за двамата. Тази лента няма точна дата, дори не е сигурно, че ще види бял свят през 2019, но моите надежди са, че около Коледа може да я гледаме в кината. Във филмът ще можем да видим някои нови любимци като Ел Фанинг, Джъстис Смит и много други. Отново можем да прочетем историята преди да гледаме продукцията. Издателство Ентусиаст са се погрижили да имаме тази книга на българския пазар. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com