Motivation Monday: Take care of yourself 1

Каквото и да говорим, каквото и да правим, ако не се грижим достатъчно добре за себе си, всичко друго е безсмислено. И съм сигурна, че тук ще кажете, че всички се грижите добре за себе си. Миете си зъбите минимум по два пъти на ден, миете ръцете си достатъчно честно и такива неща. Но грижата за нас не се състои само от такива ежедневни малко рутини. 
Много е важно да можем да разграничим двата типа грижа за себе си. Както е важно да полагаме грижи за тялото си, така е важно да полагаме нужните грижи за съзнанието и психиката си. 
Този пост ще бъде основно насочен към грижата за нашето тяло и нещата, които може би забравяме. 
Кога за последно ходихте на профилактичен преглед или кога за последно бяхте на масаж? Когато говорим за здравето на нашето тяло трябва да се грижим за него не само от гледна точка на хигиена, но и за здравословното му състояние. Не е нужно да те заболи нещо или да имаш даден проблем, за да посетиш лекар. Най-доброто, което можем да направим за себе си и да не стигаме до спешни ходения при лекари и специалисти е като ходим на профилактични прегледи от всякакво естество. По този начин можем да избегнем много здравословни проблеми в бъдеще. 
Много хора свързват грижата за себе си с козметичната грижа. Няма да отричам, че тя също е от голямо значение. Важно е да заем от какво се нуждае нашата кожа, важно е да я почистваме правилно и да се консултираме със специалисти при нужда без да се колебаем.
Голяма част от нашето здраве е базирана на това колко сме активни. Важно е да движим тялото си достатъчно на ден. Тук не говорим за фитнес и разни такива, тука говорим за малки ежедневни неща, които можем да направим, за да накараме кръвта в тялото ни да се задвижи малко по-бързо. Например избягвайте асансьори или ескалатори когато можете, слизайте една спирка по-рано от предвиденото когато имате време и повървете до работа или университета. Такива малки неща могат да накарат тялото ти дори да гори излишни мазнини. Опитай. 
И на последно място, но не и по-важност искам да спомена храненето. Няма как да избегнем този важен елемент от нашия живот. Това какво слагаме в тялото си е също толкова важно като това какво слагаме върху него. Старайте се да давате на тялото си от всичко по малко. Не го ограничавайте. 

Какви са важите съвети за грижата за вашето тяло? Споделете ги с нас. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com