Български книжен маратон: TBR


Най-сетне да си имаме наш си български книжен маратон, накратко БКМ. Разбрах за него от блога на Briana Knows, но зад идеята стоят още много книжни блогъри. Той ще се проведе от 11-ти до 17-ти юли и както всеки книжен маратон така и нашият си има няколко категории, според които да подберете четивата си за маратона. Ето ги и тях и моят избор за всяка от тях:

1. Книга, чието действие се развива около море/океан
Тази категория беше обявена в блога на създателката на маратона Briana Knows. Моят избор за тази категория е "Златния мост" на Ева Фьолер. Това е книга втора от поредицата "Пътуване във времето". Можете да намерите ревюто ми  на първата книга от поредицата "Гондолата на времето" тук. Действието се развива във Венеция, която се намира на бреговете на Адриатическо море. 

2. Книга от български автор
Тази категория беше обявена от най-четящото семейство, а именно Алекс и Райс от "Четат ли двама" в канала им в YouTube. Можете да видите видеото тук. За тази категория се спрях на книгата на Кристина Крънчева "Бизнес етикет". Тази книга е пълна със съвети и норми как да се държим в офиса, на бизнес среща, с колеги, с клиенти и всичко, което му трябва да едно работещо момиче. 

3. Книга с цветовете на българското знаме или национален символ 
Тази категория беше обявена от Криси на нейният канал в YouTube, можете да видите видеото тук. Бих повече от сигурна, че за тази категория нямам четиво. Но в последния момент книжката на Чип и Дан Хийт "Промяната и как да я постигнем, когато е трудна" ми хвана окото. Зелен фон с червен прозорец и бял текст. Мисля, че виждам нашето знаме на тази корица.

4. Книга, която се развива в Европа
Тази категория беше обявена от любимата ми Ева в блога и. Ако още не сте избрали книга за тази категория, можете да разгледате поста и тук и да си харесате заглавие. Лично аз за тази категория ще поизмамя малко, тъй като ще избера книга, която вече съм избрала за друга категория, а именно "Златния мост" на Ева Фьолер. Както вече казах, действието се развива във Венеция, Италия. 

5. Книга, чийто автор има същите инициали като някой известен и велик българин 
Това е последната категория и тя беше обявена от Плами на нейният канал в YouTube.Линк към видеото можете да намерите тук. За тази категория също ще поизмамя малко, тъй като великият българин, на когото се спрях е един от създателите на нашата любима глаголица, която е основата на нашият роден език и благодарения на тази личност днес ние пишем и четем на наш собствен български език. Човекът, за когото говоря е Константин Кирил Философ. За жалост избрах книга на Касандра Клеър, чиито инициали са почти същите като на великият българин. Книгата, която избрах е "Ангел с часовников механизъм".

Надявам се много от вас да се включат в маратона и той да стане ежегоден. Ще се радвам да видя какво сте подбрали вие да четете през идната седмица. Споделете отдолу в коментарите. И приятно четене на всички. 


4 коментара:

  1. Успех с маратона, Вики! Надявам се да се забавляваш, четейки книги, които си избрала! Ще чакам отзивите ти за тях след това!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей и поздравления за избора на книги! Исках само да посоча, че "Златният мост", която приключих днес, не се развива във Венеция, а в Париж, което означава, че с нея можеш да покриеш категорията за книга в Европа, но не и тази за книга покрай море или океан. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оо много жалко :( Подведох се по-първата книга, тъй като там действието се развива във Венеция.

      Изтриване
    2. А чела ли си първата? :) Ако не си, горещо ти я препоръчвам за морската категория, сигурна съм, че много ще ти хареса <3

      Изтриване

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com