Film: Avengers: Infinity war *SPOILERS*И аз изгледах Infinity War. Само 4 дни след премиерата, а имах чувството, че е минала цяла вечност. Беше ме страх да влизам в социалните мрежи, да не би да попадна на спойлери случайно, защото не исках да си развалям преживяването. И успях, отидох да гледам филма без да знам нищо.
От тук насетне може да има много спойлери, така че ако все още не сте гледали филма, а искате като мен да отидете да го гледате без да знаете нищо, сега е момента да затворите блога и да се върнете тук след като го изгледате.
Ако трябва да сме честни преди един час излязох от кино салона и веднага след като се прибрах седнах да пиша това, за да може всичко да ми е достатъчно прясно в съзнанието.
Първо искам да кажа, че филма ми хареса, но определено имах по-високи очаквания за него и проблема идва единствено от целият hype, който се създаде около него.
Знаех, че много герои ще умрат в този филм и то главни герои, но не очаквах още първите 5 минути от филма да загубим Локи. Колкото и злини да е вършил на Тор и като цяло на Земята и Вселената, след последният филма за Тор, Рагнорок, в мен се изгради една голяма любов към него. Поне смъртта му беше героична. Като сме започнали с боговете, да кажем и нещо за самият Тор. Много се радвам, че си върна мощта с брадвата, която му създадоха. Определено му липсваше нещо, след като чука му беше потрошен. Имаше моменти, в които Богът на гръмотевиците се опитва да е мъдър или сериозен, но просто бълваше различни думи, които нямат смисъл с контекста на разговора. Като цяло Тор ми стана много по-любим след Infinity War. 
Ще продължа с човекът, който започна всичко, а именно Тони Старк. Бях скептично настроена, когато излязоха постерите, на които бяха показани героите по "тиймове". Там се вижда, че Железният човек ще бъде заедно с Доктор Стрейндж. Всички добре знаем, че и двамата имат голямо его и очаквах трудно да се погодят. Определен имаше моменти, в които Старк не искаше да изпълнява плановете и идеите на Стрейндж, но когато се почви Питър Куил тогава нещата загрубяха. 
Много харесвам всички Пазители на Галактиката. И двата филма страшно много ми допаднаха, но в този Куил ме издразни до крайна точка. Имаше много постъпки, които за мен бяха много глупави и нещата с Танос можеха да се случат по много по-различен начин, ако той се беше контролирал. 
Завръщането на Кипитанът, също беше доста епично, поне за мен. Смея да твърдя, че Капитан Америка е любимият ми герой от света на Марвел. Смятам, че имаше малко сцени с него, но определено филмът трябваше да обхване много събития. 
И на края Танос. По всички критерии, той е най-силният и най-страшният злодей на MCU. Видяхме как уби собствената си дъщеря в името на неговата така могъща цел, а именно да намали населението на Вселената наполовина, за да може остатъка от него да живее спокойно, тъй като всички ресурси се изчерпват. Целта му е благородна, но начинът, по който иска да я изпълни не е правният. Във всеки трейлър, които излезе за филма, се говори как, ако Танос събере всички 6 камъка ще може само с щракване с пръсти да унищожи половината Вселена. Колко и нелепо да звучи това, точна така се случи. След като той събра камъните, щракна с пръсти и хора започнаха да изчезват в прах и дим. Доста герои намериха смъртта си по този начин, но за една много ме заболя и то, не защото страшно обичам героя, а заради самата игра на актьора. Става дума за Том Холанд, който играе Спайдермен. Не мисля, че нямаше човек в залата, на който сърцето му не се сви малко, когато видя как Питър Паркър, който е все още дете изчесва в прах и как се вкопчва в Тони Старк и го моли да остане. 
И все пак аз не броя тези герои за мъртви, защото смятам, че те ще могат да се завърнат. Колкото и да е зловещ Танос, виждам нещо добро в него и смятам, че ще осъзнае, че това не е правилият начин и, че ще върна всички. Да се надявам теориите ми да са верни.
И за финал, сцените след надписите. Ако сте гледали всички филми на Marvel, знаете, че това им е запазена марка. Този път също не ни разочароваха. Препратката на тази сцена е към Капитан Марвел, която се очаква да оправи положението след Танос. Филмът за Капитан Марвел е плануван за март 2019.

2 коментара:

  1. Непопулярно мнение: филмът не ми хареса, дори ме разочарова до известна степен. И нека линчуването започне след 3, 2, 1...

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления за ревюто. Аз няма да изказвам моето мнение, тъй като най-вероятно вече си го прочела. Относно Локи, цялта идея беше да видим как от злодей и човек на който не можеш да имаш доверие, Локи все повече започна да се доближава до герой. Загубата му, както и тази на Хаймдал беше очаквана. Това се опитва и да покаже филмът още от самото начало, че залозите са големи. Да, Питър развали плана, който вървеше към успех, но това е една напълно нормална реакция. Тони щеше да направи същото за Пепър, Капитана ще да направи същото за Бъки, Гамора направи това за Небюла. Това показва, че всички те имат душа и вътрешно ги е грижа. Иначе, дори и след действията на Star Lord-a това си остава единственият вариант, в който те могат да спечелят. Тъй като накрая Стрейндж го потвърди, тоест той е знаел какво ще се случи.

    ОтговорИзтриване

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com