TV show: Girlboss



След като прочетох книгата веднага изгледах сериала и не се шегувам за веднага. Отне ми един ден. Точно един ден. 13 епизода всеки по около25-30 минути. Не е мисия невъзможна. 
Тук мога да сразя много хора, но сериалът не беше това, което е книгата. Ако очаквате силна история за успеха на едно момиче от едностайният и апартемнт в Сан Франциско до бизнесдамата с модна империя, aми историята въобще не е това. 
Сериалът беше обърнат в съвсем друга посока. Дoкато в книгата личният живот на София е  на заден фон и просто е тънката линия, по която се движи основното действие, а именно модното увлечение на София и малко, по-малко изграждането на NastyGal, то в сериалът личният живот е този, който движи нещата. Фокосът не е обърнат в изграждането на модната империя, а към това как приятеля и изневерява и други подобни.
Бях много разочарована, защото имах много високи очаквания за сериала след прочета на книгата. Знам, че грешката си е моя, като съм си поставила високи очаквания, но мислех, че поне ще покрие действията от книгата, но дори това не беше така. Сериалът стига до момента, в който София открива NastyGal. Първоначлно си мислех, че е възможно остатъка от действията да бъдат в следващ сезон, но прочетох доста заглавия в уеб пространството, че Netflix нямат намерения да продължава сериала. 
И разбира се, това, което във всяка една екранизация е объркано е някои от действията, кото са представени в книгата по един начин, а в сериала по съвсем друг. Това което на мен ми направи най-голямо впечатление е, че според книгата София има добра връзка с майка си. В началото, докато все още продава в Ebay тя живее в къщата на майка си и тя и помага с пратките. А според сериалът, те не се виждат от години и майка и не и е никаква опора.
Сериалът представя София в една много лоша светлина и определено човек би казал,че главната героиня им е неприятна. В книгато това е избегнато, защото историята е разказана от София и нейното мнение относно някои неини действия е представено и определено тя съжалява, че е направила някои неща.
Като цяло бих посъветвала всеки да  прочете книгата и да не гледа сериалът. Може да прочетете много позитивното ми мнение за книгата тук и да направите съпоставка с негативното ми мнение за сериалът. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com