Motivation Monday: Postponing

Снимка: www.pinterest.com
Няма как да не си признаем точно сега, че всеки един от нас оставя нещо за "после". Много често това "после" е доста неопределено, след час, след ден, след седмица или никога.
Тука може да разграничим два вида отлагане. Едното е това, което правим всеки ден за по-малки задачи или срещи. Другото е по-грандиозното, ако мога така да го нарека, това свързано със започването на нови проекти, нови занимания, които искаме от години да направим, но ето ни сега, все още не сме ги направили.

Първата категория отлагания е позната на всички. Няма ден, в който да не си кажа, "Е, това ще го направя утре сутрин", и разбира се, мисля, че ще ми остане време и за това на другата сутрин, защото съм отложила поне още три неща за тогава. В най-добрия случай ще свърша половината от тези неща, а останалите остават за по-късно, когато трябва да се свършат още неща и тези от предния ден вече се губят на фона на останалите и в крайна сметка остават несвършени. 

Винаги се опитвайте да свършите, колкото се може повече в даден ден, защото никога повече няма да имате този ден и много често изпускаме възможности, които се била специфична за кратък период от време и ако сме свършили навреме едно малко нещо е можело да извлечем най-доброто от тази възможност. 

Вторият вид отлагане е това, което правим за по-голям период от време. Помислете за всички онези неща, които сте искали да започнете да правите - танци, уроци по китара, чужд език и още много, и колко от тях реално сте започнали. Не може да се сетите нали? Може би, защото не сте започнали нито едно от онези начинания, които сте искали. Винаги сте успявали да намерите достатъчно добро извинения за пред себе си, за да не започнете, но много честно отлагаме, защото ни е страх да започнем нещо ново, нещо непознато и още повече ни е страх от провал. Веднъж успеем ли да прескочим границата на този непознат все още за нас свят повече няма да искаме да се върнем. Намерете приятел, който иска да започне същото ново начинание като вас, да речем латино танци. Започнете да ходите заедно и така ще ви бъде трудно да се измъкнете от това "задължение", а и определено е много по-забавно, да започнеш с приятел, тъй като и двата и няма да знаете нищо и ще се учите заедно.

Ако обаче вие не сте човек, който отлага, страхотно. Споделете вашите малки хитрини, с които успявате да се измъкнете от порочния кръг на отлагането. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com