Film: Split


Подходих с пренебрежение към този филм, признавам. Оставих приятеля ми да избере филм без да се сърдя за избора му. Дори не бях гледала трейлър на филм. Нищо не знаех за него, но все пак отидох в кино салона без много да се муся. 
В началото ми се видя скучен. Определено, мислех, че ще изгубя 2 часа от живота си седейки в кино салона. Но повярвайте ми, толкова добър филм не бях гледала с години. 
Нека все пак ви разкажа основната идея зад тази прожекция. Три ученички биват отвлечени от млад мъж. Момичетата са обладани от един куп зловещи мисли какво може да се случи с тях и какво може да им причини този мъж. Те успяват да чуят негов разговор с жена и решават, че тя може да им помогне, да вразуми младия мъж, но уви, тяхната мечта, че могат да бъдат спасени е бързо разбира след като в стаята влиза същия мъж, но облечен като жена. Държанието на главния герой не показва по никакъв начин, че той е отвлякъл момичета. В ролята си на жена, той им носи храна и се грижи за тях. Паралелно с развитието на действието в стаята, я която са заключени момичета, виждаме как главният герой, Кевин, посещава психолог от там ние разбираме на какво реално се дължи това негово поведение. Кевин страда от раздвоение на личността. В неговото тяло живеят 23 личности, които са коренно различни една от друга. В неговата същност се крият, жена, 8-годишно момче, дизайнер хомосексуалист и още много. Дори една от личностите, които съществуват в него има диабет. За тази негова личност Кевин си инжектира инсулин, който по никакъв начин не вреди на тялото му, когато той е друга личност. 
Пълни адмирации за актьорската игра на Джеймс Макавой, който изпълнява главната роля. Той успява да премине за секунди от една личност в друга. Успява да представи всеки образ, който се крие в главният герой по уникален начин. 
Апогея на историята идва с момента, в който в Кевин започва да се развива 24 личност, която е наричана от всички Звяра. По описание на другите личности на героя, Звярът е много по-силен от нормален човек, може да се катери по гладки повърхности и да бяга изключително бързо. С появата на този герой, ние виждаме, че реално човешко същество успява да си внуши, че е способен на всичко това и да го върши без проблем. В този момент си давам сметка колко силен може да е човешкият разум и как само с негова помощ може да си създадем такива сили и възприятия. 
Бях пленена от идеята на филма. Дадох си сметка, че нищо не е невъзможно. Всичко зависи от теб и от това какво искаш да постигнеш. Мисълта, че можеш да направиш нещо подобно е сединствената, която те дели от осъществяването на тази твоя цел. Затова просто вярвайте в себе си и ще постигнете всичко. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com