Book: Nerve by Jeanne Ryan


"Игра на нерви" беше едно от заглавията, което включих в поста си с книги, които да очакваме през 2016. За мое голямо щастие издателство "Екслибрис" приятно ме изненадаха с тази книжка в пощенската ми кутия. Единственото, което знаех за книгата беше, че много би се харесала на почитатели на "Игрите на глада", а аз като една такава почитателка въобще не се поколебах и я започнах.
Игра на нерви е предаване, което се излъчва онлайн и се състои от няколко кръга. В първият кръг може да се включи всеки, като изпълни и заснеме едно от предизвикателствата на официалната страница на Игрите. Всеки месец  се избират най-гледаните и най-оригиналните изпълнения на предизвикателствата и участниците се включват в голямата надпревара за награди, които са индивидуално избрани за всеки играч. 
Главната героиня в книгата, Вий, напълно на шега решава да участва в Игрите и дори не иска да продължи, но за нейно голямо съжаление няма измъкване от Игрите. Те успяват да манипулират всички играчи и зрители с награди, а някой със заплахи. В началото всичко изглежда забавно и всички да привлечени от наградите. Но когато накарат играчите да насочат пистолет един срещу друг, нещата стават напечени. 
Книгата е изпълнена с много динамика и екшън и на моменти те оставя без дъх. Със сигурност финалът ще бъде изненада за всички, изключителен обрат. Силно се надявам авторка да зарадва читателите и с втора книга, тъй като финалът опредено оставя много въпроси в съзнанието на читателя. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com