TV show: Riverdale




Преди няколко седмици приключи втори сезон на Историята на прислужницата, който следих с голям интерес и, за който много скоро ще има публикация. Но в момента, в който няма сериал, който да следя започвам малко да се лутам. Искам да има нещо, което да следя и да гледам, затова и започнах Ривърдейл. Много хора около мен го гледаха и всички ми казваха, че не е лош и че трябва да го пробвам и ето ме след по-малко от две седмици и два сезона зад гърба си съм тук да ви кажа какво мисля за сериала.

Ще започна с малко предистория за това от къде идва идеята за сериала. Цялата му концепция  е базирана на един от нашумелите през 60-те години комикс на  Archi Comics, а именно Life with Archi. Героите и много от локаците са едно към едно от комиксите. Повечето главния герои обаче имат добавени доста допълнителни специфики, като минало, черти на характера, при някои дори и външните им характеристики са променени малко. Друг интересен факт е, че този октомври се задава друг сериал базиран на комикс на  Archi Comics, а именно "Събриа младата вещица". Името на новата адаптация ще бъде Chilling Adventures of Sabrina и отново е продукция на Netflix. На 26 октомври (рожденият ми ден) е очаква пилотния епизод.
Ако искате да научите повече за историята на Archi Comics, препоръчвам това видео. В него има описано всичко от създаването на компанията до днес. 
За разлика от комиксите, сериалът е много по-мрачен и много по-изопачен. В комиксите основна е била сюжетната линия на Арчи, неговите приятели и приключенията им, които не се включвали нищо странно и зловещо, докато в сериала се набляга на всеки герои много по-конкретно и се разказва неговата история в много повече детайли. Много герои са добавени към историята, за да може да се изгради много по-пълна картина. Със сигурност "приключенията" на Арчи от комиксите и тези на Арчи от сериала се различават коренно. Идеята на създателите на комикса е да покажат напълно нормални събития от живота на група деца. Тази тяхна идея се оказва бум на пазара, тъй като по това време комиксите са преливали от супергерои, които със сигурност са били интересни, но Арчи и неговите приятели са били малко свеж въздух за публиката.


Сериалът не остава по-назад от комиксите за Арчи и бележи главоломен успех сред младата (и не само) публика. Мистерия, драма и любов. Това е, което държи зрителя пред екрана. За мен Ривърдейл е смесица от няколко доста популярни, но вече приключили сериали като Малки сладки лъжкини, Клюкарката и разбира се, Twin Peaks,  който придава тази мрачност на малък град. Още една причина сериалът, да се радва на тази си популярност е, че точно едно от главните актриси, която участва в Twin Peaks има доста главна роля и в Ривърдейл. Актрисата, за която говоря е Медхен Еймик. Определено тя е причината, много фенове на мистери сериалът от 90-те, да обърнат внимание на новата тийн драма.
Мога да кажа, че дори феновете на Glee ще останат очаровани, защото в сериала има доста свирене на китара и  музикални изпълнения. Дори във втори сезон има цял епизод, който е свързан с мюзикъла Кери. Но това не трябва да бъде изненада, тъй като един от създателите на Glee работи по Ривърдейл.
Успехът на сериалът бива отбелязан и от всички награди, които сериалът печели. Последното свидетелство за това са Teen Choich Awards 2018, където сериалът и актьорите в него бяха номинирани в 11 категории и взеха награди за всяка една от тях. 

И като споменах актьорският състав, няма как да не отбележим, че подборът е повече от перфектен. Много фенове на Archi Comics са изключително доволни от приликата на героите от комикса и тези от сериала. Много твърдят, че в момента Ривърдейл има най-добрият актьорски състав на екрана. 
За всеки, чийто интерес съм събудила с тази публикация, мога да зарадвам с новината, че на 10 октомври Ривърдейл се завръща с трети сезон, а аз вече изгарям от нетърпение. Определено влиза в списъкът ми със следени сериали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com