Време е да си герой с timeheros.org


Рядко пиша за неща различни от книги и филми, но когато пиша искам да е нещо, за което си заслужава. За мен TimeHeroes.org си заслужава. 

Какво представлява TimeHeroes.org?

TimeHeroes е платформа, на която всеки може да намери с какво може да бъде полезен на заобикалящия го свят. Сайта е създаден, за да може тези, които искат да помогнат да намерят тези, които имат нужда от помощ.

Как можеш да се включиш?

Зависи от това какво търсиш има три опции:
  • Ако искаш да си доброволец и искаш да помогнеш на някого, се регистрираш в сайта и разглеждаш мисиите, в които можеш да се включиш. След като избереш подходяща просто се включваш в нея и получаваш повече информация за нея. Мисиите може да са такива, които да ти отнемат 5 минути, като да опишеш картина на незрящ човек до такива, които могат да ти отнемат месеци, като това да приютиш и отгледаш куче водач.
  • Ако имаш определен талант като например да можеш да превеждаш на дадени езици или да си добър фотограф, тогава споделяш таланта си в сайта и чакаш някой в нужда да те потърси.
  • Последния вариант е, ако ти имаш нужда от помощ. В такъв случай създаваш мисия в сайта и насърчаваш хората да се включат в нея и да ти помогнат. Повечето мисии в сайта са създадени от сдружения или фондации. 

Защо TimeHeroes.org?

В днешно време всеки има своите проблеми и няма време да обърне внимание на чуждите. Това е една заблуда, в която всички живеем. TimeHeroes ни показва, че за да направиш добро не винаги е нужно да отделиш много средства или време. Всичко зависи от теб. И ако смяташ, че ти си никой, помисли отново ти можеш да бъдеш някой за много.

Моето преживяване с TimeHeroes

От близо месец знам за сайта и досега съм взела участие в 3 мисии. Две от тях бяха свързани с дарение за деца в нужда. Не ми отне много време, нито средства. Сега чакам снимки от самите организации. Нямам търпение да видя кого съм успяла да зарадвам с подаръци за Коледа. 
Третата мисия, в която взех участие е като доброволец на Панаира на книгата, който се състоя тази седмица. Определено беше нещо ново за мен. И определено беше чест за мен да взема участие в подобно събитие. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com