Trip:Belgrade, Serbia

Всички си мислят, че трябва да отидеш далеч в някоя екзотична или модерна страна, за която всички знаят и когато им разказваш и показваш снимки да ти завиждат, но не това е важното когато отиваш на пътуване. Всичко зависи от теб и това за какво си готов. Аз ще ви покажа как дори на две крачки от нас можете да намерите удоволствие и красота. 
В близост до нашата родина,в Сърбия има прекрасни места, които си заслужават да се видят. Много хора бих зачертали Сърбия от списъка им с бъдещи дестинации, но аз ще се опитам да ви покажа една малка част от тази страна, която успях да запазя през обектива и да ви покажа. 
Дами и господа, на вашето внимание Белград.


Земун

Предните снимки са заснети в прекрасният квартал на Белград, Земун. Това кътче е прекрасно. Можете да се разходите по брега на реката, да седнете в някое от сладките заведения, които впечатляват с вида си, който наподобява на различни епохи. Можете да се разходите по главната улица и няма да бъдете разочаровани, защото можете да намерите всичко. Когато сте разхождате из Земун имате онова усещане, че сте някъде из италианската Ривиера, но сте в нашата скромна съседка Сърбия. 





Центърът на Белград 

Както всеки голям град така и този има обширна централна улица, която е осеяна с магазини на известни марки, но също така има и малки магазинчета, които ще ви очароват с креативност и чар. Ако случайно се изморите от обиколките по магазините, не се тревожете, зад всеки ъгъл ви чака кафене или закусвалня, където можете да отдъхнете. 






Калемегдан

Главната улица завършва с тази възхитителна крепост - Калемегдан. От там се открива най-впечатляващата гледка в цял Белград. Крепостта е от времето на Османската империя и е много добре запазена. Към крепостта има и парк, в който можете просто да седнете и да се насладите на гледката. 











Това беше първият ми пост. Доста несигурен и несполучлив излезе, но имам още да се уча в тази сфера. Надявам се да ви е бил поне малко интересен и да ви е вдъхновил за нещо ново.

1 коментар:

  1. беше ми много приятно да го прочета,
    и снимките ти са готини и ти изглеждаш сладка : )
    честит ти блог и приятни мигове с него

    ОтговорИзтриване

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com